O meni

Dr. Igor Okorn

Svojo privatno psihoterapevtsko prakso izvajam od leta 2009 v okviru svojega Zavoda za psihoterapijo Ljubljana.Izvajam individulano psihoterapijo, psihoanalizo, skupinsko in partnersko terapijo. Sem psihoanalitik (IPA), psihoterapevt, predavatelj, supervizor in učni terapevt pri Slovenskem društvu za psihoanalitično psihoterapijo in aktivni član Hrvaškega psihoanalitičnega društva. Sem član mednarodne psihoanalitične “peer” skupine Sophia.

Ukvarjam se tudi z vodenjem in organizacijo skupin, ter svetovanjem sistemom, podjetjem in organizacijam.

Življenjepis

Rojen sem leta 1971. Kot otrok in najstnik sem se tekmovalno ukvarjal s športom – smučanjem in tenisom. Po končani Bežigrajski gimnaziji, takrat naravoslovno-matematični srednji šoli, sem v letih 1990/91 odslužil vojaški rok v JLA in začel leta 1991 s študijem gradbeništva na Fakulteti v Ljubljani. Študij gradbeništva sem zaključil l. 1997 in pridobil naziv univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva ter v letu 2000 postal tudi magister gradbeništva. V gradbeni stroki in na področju vodenja in organizacije investicij in gradbenih projektov sem delal v različnih družbah in podjetjih v letih od 1997 do 2009. Pri Inženirski zbornici Slovenije imam status pooblaščena inženirja in hkrati sem še vedno ocenjevalec in predavatelj za področje Investicijski procesi in vodenje projektov.

V letu 2003 vstopil v izobraževanje iz skupinske analize, hkrati pa vstopil v lasten terapevtski proces. Leta 2006 sem pričel dodiplomski študij psihoterapije na Fakulteti Sigmunda Freuda na Dunaju in ga leta 2009 zaključil z diplomo iz psihoterapevtskih znanosti. Na SFU, Dunaj sem doktoriral in leta 2013 pridobil naziv doktor psihoterapevtskih znanosti. Leta 2010 sem zaključil prvo specializacijo iz psihoterapije za naziv psihoanalitičnega psihoterapevta. V proces treninga za psihoanalitika po standardih IPA (mednarodnega psihoanalitičnega združenja) sem vstopil leta 2010 (druga specializacija). Leta 2017 sem, kot član Hrvaškega psihoanalitičnega društva (člana IPA) postal psihoanalitik IPA.  Leto prej (2016) sem postal tudi član Slovenskega društva za psihoanalitično psihoterapijo in od leta 2019 tudi učni terapevt in supervizor pri omenjenem društvu, ki je član Evropske federacije psihoanalitičnih psihoterapij. Sem tudi v izobraževanju Evropskega psihoanalitičnega inštituta (člana IPA) za psihoanalitika otrok in mladostnikov.

Scroll to Top